İçerik başlıkları
Badem Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 250 ml Tavuk Suyu
- 250 ml Süt
- 1,5 yemek kaşığı Tereyağı
- 1 yemek kaşığı Un
- 130 gram Çiğ badem
- 1/2 Çay kaşığı 1/2 çay kaşığu
Talimatlar
- Badem Çorbası YapılışıBademlerden 2 yemek kaşığı kadarını ince ince doğrayın, kalanın rondodan un ufak olacak şekilde geçirin. 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. Kızınca unu ekleyip 2-3 dakika kavurun. Daha sonra un ufak olan bademleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Önce sütü, ardından tavuk suyunu karıştırarak azar azar ekleyin. Yenibahar, tuz ve karabiber ekleyip çorbanızı kaynama noktasına getirin. Altını kısıp 10-15 dakika pişirin. Kalan tereyağı ile ince doğradığınız bademleri bir tavada kavurup çorbanın üzerini süsleyin.
Badem çorbası tarifi-Badem çorbası sağlığa faydaları
Badem sağlık açısından pek çok faydasıyla bilinir ve badem çorbası da bu faydalardan bazılarını sunabilir. İşte badem çorbasının potansiyel sağlık faydalarından bazıları:
İyi bir protein kaynağı: Badem, bitki bazlı protein için iyi bir kaynaktır ve badem çorbası, diyetinize protein desteği sağlamaya yardımcı olabilir.
Kalp-sağlıklı: Badem, kolesterol seviyelerini düşürmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olabilecek tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlarda yüksektir. Badem çorbası tüketmek de bu faydaları sağlayabilir.
E Vitamini: Badem, hücreleri hasardan korumaya yardımcı olan bir antioksidan olan zengin bir E vitamini kaynağıdır. Badem çorbası, bu önemli vitamini diyetinize sağlamaya yardımcı olabilir.
Kemik sağlığı: Badem, kemik sağlığı için önemli olan iyi bir magnezyum ve kalsiyum kaynağıdır. Badem çorbası tüketmek, güçlü ve sağlıklı kemikleri desteklemeye yardımcı olabilir.
Kan şekeri kontrolü: Badem düşük glisemik indekse sahiptir ve kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine yardımcı olabilir. Badem çorbası tüketmek de bu faydaları sağlayabilir.
Badem çorbasının sağlığa olan faydalarının, kullanılan spesifik tarife ve malzemelere bağlı olacağını unutmamak önemlidir. Belirli sağlık endişeleriniz veya diyet kısıtlamalarınız varsa, en iyisi bir sağlık uzmanına veya kayıtlı diyetisyene danışmanızdır.
Afiyet olsun!